2. hrací den vyšel nejlépe pro obhájce titulu

V sobotu 1. října 2022 pokračovala 2. hracím dnem ligová soutěž malé kopané ve Zlíně. Svá první utkání si odehrál také poslední účastník soutěže, mužstvo FC Mokrá Zlín. Došlo i na přímý souboj mužstev, která vévodila tabulce soutěže po úvodním hracím dni. Jak si jednotlivá mužstva v rámci 2. hracího dne vedla, se dozvíte z následujících řádků:

 

Výsledky 2. hracího dne ligové soutěže

Betis ASPV SK Zlín – LA Bartec Zlín 6 : 1 (Šimek 3, Kvěťák ml., Kvěťák st., Krčma – Soukeník)

Betis ASPV SK Zlín – FC Zálešná Zlín 4 : 1 (Machů 3, Kvěťák ml. – Paníček)

LA Bartec Zlín – FC Mokrá Zlín 1 : 3 (Štějdíř – Pantlík M., Zelina, Výborný)

FC Zálešná Zlín – FC Mokrá Zlín 9 : 3 (Kurtin 3, Paníček 3, Kamenčák, Jankovič, Horňák – Pantlík T., Heč, Výborný)

Poznámky:

Mužstva Stará dáma, AS Palermo Zlín a Hobíci Kroměříž podle rozpisu utkání měla tento hrací den volno.

Komentář:

Druhý hrací den nejlépe vyšel mužstvu Betis ASPV SK Zlín, které si odnáší plný počet bodů ze dvou hraných utkání. Dokázalo si ve vyhroceném utkání poradit i s mužstvem FC Zálešná Zlín, se kterým se dělilo o vedení v tabulce po úvodním hracím dni. Betis ASPV SK Zlín je jediným mužstvem, které zatím neztratilo ani bod, a opět převzalo otěže vedoucího mužstva pod svou kontrolu a vykročilo za obhajobou titulu.

Po jednom vítězství si ve druhém hracím dni připsala mužstva FC Zálešná Zlín a FC Mokrá Zlín. Mužstvo FC Zálešná Zlín nezvládlo přímý duel o vedení v soutěži s mužstvem Betis ASPV SK Zlín, zato si napravilo chuť v duelu s mužstvem FC Mokrá Zlín, kterému vsítili 9 branek. To mužstvo FC Mokrá Zlín vstoupilo do soutěže vítězstvím nad mužstvem LA Bartec Zlín, ve kterém padl i jeden z nejrychlejších gólů letošního soutěžního ročníku. A jak už bylo výše zmíněno, tak mužstvo FC Mokrá Zlín druhý duel s mužstvem FC Zálešná Zlín již nezvládlo.

Bodově naprázdno vyšlo mužstvo LA Bartec Zlín, které nezvládlo duely s mužstvy Betis ASPV SK Zlín a FC Mokrá Zlín.

Pokračuje také trend vysokých průměrů branek na utkání. V tomto případě je to průměr 7 branek na utkání, o což se největší mírou zasloužila opět mužstva Betis ASPV SK Zlín a FC Zálešná Zlín, jejichž hráči za dvě utkání zaznamenali rovných 10 branek.

 

Tabulka mužstev

P. Název mužstva Z V R P Skóre B
1. Betis ASPV SK Zlín 4 4 0 0 25 : 7 12
2. FC Zálešná Zlín 4 3 0 1 30 : 9 9
3. Stará dáma 2 1 0 1 9 : 12 3
4. FC Mokrá Zlín 2 1 0 1 6 : 10 3
5. LA Bartec Zlín 4 1 0 3 6 : 21 3
6. AS Palermo Zlín 2 0 0 2 4 : 11 0
7. Hobíci Kroměříž 2 0 0 2 2 : 12 0
  82 : 82  

 

Tabulka střelců

P. Jméno hráče Mužstvo Celkem
1. Kamenčák Radim FC Zálešná Zlín 9
2. Šimek Marek Betis ASPV SK Zlín 7
3. Kvěťák Radek ml. Betis ASPV SK Zlín 6
4. Jankovič Patrik FC Zálešná Zlín 5
  Kurtin Jan FC Zálešná Zlín 5
6. Dvořáček Dominik Stará dáma 4
  Jankovič Patrik FC Zálešná Zlín 4
  Kubík Marek Stará dáma 4
  Páníček Pavel FC Zálešná Zlín 4
  Rosinec David FC Zálešná Zlín 4
10. Machů Radek Betis ASPV SK Zlín 3
  Šimlík Martin Betis ASPV SK Zlín 3

 

Komentář:

Druhý hrací den nejlépe vyšel hráči Pavlovi Páníčkovi z mužstva FC Zálešná Zlín, který se prosadil 4 krát, o branku méně pak zaznamenala trojice hráčů, jmenovitě Marek Šimek, Radek Machů, oba z mužstva Betis ASPV SK Zlín, a Jan Kurtin z mužstva FC Zálešná Zlín.

V rámci jediného zápasu byla nejúspěšnější výše zmíněná čtveřice hráčů, tj. Pavel Páníček, Marek Šimek, Radek Machů a Jan Kurtin, kteří zaznamenali hattrick, dalších 12 hráčů se prosadilo pouze jednou brankou.

Mezi střelce se ve druhém hracím dni nezapsal žádný mládežník.

Ve druhém hracím dni ligové soutěže bylo ve čtyřech odehraných utkáních nastříleno celkem 28 branek, o branky se postaralo celkem 17 střelců.

Po druhém hracím dni tabulce střelců vévodí hráč Radim Kamenčák z mužstva FC Zálešná Zlín, který zaznamenal 9 branek, o dvě méně si v dosavadním průběhu soutěžního ročníku zapsal Marek Šimek z mužstva Betis ASPV SK Zlín, o další branku méně pak má na svém kontě Radek Kvěťák ml. z mužstva Betis ASPV SK Zlín.

Ve statistikách střelců je zapsán také jeden z brankářů, jmenovitě Oldřich Zámorský z mužstva Betis ASPV SK Zlín, a to hned dvěma přesnými zásahy.

Mezi střelci v dosavadním průběhu soutěžního ročníku nefiguruje žádný mládežník.

V dosavadním průběhu ligové soutěže bylo v 10 odehraných utkáních nastříleno celkem 82 branek, o branky se postaralo celkem 34 střelců.

 

Tabulka brankářů

P. Jméno brankáře Název mužstva Součet bodů
1. Orság Jan FC Zálešná Zlín 64,38
2. Benkovič Juraj Betis ASPV SK Zlín 60,00
3. Zámorský Oldřich Betis ASPV SK Zlín 50,75
4. Černobíla Vladan LA Bartec Zlín 33,75
5. Valkovič David FC Mokrá Zlín 21,25
6. Juráň Milan Stará dáma 13,75

 

Komentář:

Druhý hrací den nejlépe z pohledu brankářů vyšel Juraji Benkovičovi z mužstva Betis ASPV SK Zlín, který vychytal dvě vítězství a zaznamenal průměr 1 branky na utkání. Po jednom vítězství si připsali brankáři Jan Orsák z mužstva FC Zálešná Zlín a David Valkovič z mužstva FC Mokrá Zlín.

Do statistik brankářů se ve druhém hracím dni zapsali celkem 4 brankáři.

V dosavadním průběhu soutěžního ročníku si ve statistice brankářů vede výše zmíněný Jan Orsák, který jako jediný má bodový zisk přes 60 bodů a připsal si nejvíce vítězných utkání v dosavadním průběhu soutěžního ročníku. Rovných 60 bodů získal výše zmíněný Juraj Benkovič, který odchytal o dvě utkání méně než lídr této statistiky. Přes hranici 50 bodů se dostal ještě Benkovičům spoluhráč, Oldřich Zámorský.

Mezi brankáři máme také střelce, jmenovitě výše zmíněný Oldřich Zámorský, který má připsané dva přesné zásahy.

Do statistik brankářů se v dosavadním průběhu soutěžního ročníku zapsalo celkem 9 brankářů.

 

Během druhého hracího dne byly uděleny 3 žluté karty, nebyla udělena žádná červená karta, a žádné utkání neskončilo kontumací. V dosavadním průběhu soutěžního ročníku byly uděleny 4 žluté karty, nebyla udělena žádná červená karta, a žádné utkání neskončilo kontumací.

 

Další hrací den ligové soutěže v malé kopané je v sobotu 8. 10. 2022 a do akce se zapojí pouze trojice mužstev, která sehrají vzájemné duely. Zbylá čtveřice účastníků má tento hrací den volno.

 

Pár fotografií z tohoto hracího dne je umístěno na Instagramu pod hashtagem @mala_kopana_zlin.